Wat is crossfit

HOME / CROSSFIT / WAT IS CROSSFIT

Wat is crossfit

Workout of the day

Wat is Crossfit?
Crossfit is een begeleide fitnesstraining met elementen van gewichtheffen, atletiek en gymnastiek. Een training wordt een WOD genoemd; ‘Workout Of the Day’. Bij crossfit is de WOD iedere dag anders. Iedere dag is er een nieuwe uitdaging en dus is je training nooit saai. Bij Crossfit Den Haag wordt de WOD altijd door een groep tegelijkertijd uitgevoerd. Gezellig, maar ook enorm motiverend. Je vraagt gegarandeerd meer van jezelf dan wanneer je alleen in de sportschool zou trainen.

Veel oefeningen worden gedaan met lichaamsgewicht (bijv. optrekken, opdrukken of springen) en andere oefeningen worden gedaan met losse gewichten (bijv. barbells of kettlebells). Alle oefeningen dragen bij aan een goede conditie en sterkere spieren, en dus een betere algehele fitheid en gezondheid.

Begeleiding

Je wordt bij Crossfit Den Haag goed begeleid door onze gecertificeerde instructeurs. Ze demonstreren de oefeningen, nemen deze met je door en ze vertellen over de impact op de spiergroepen. Daarmee wordt de kans op blessures geminimaliseerd. 

Intens 

Crossfit is intens. Er wordt veel van je verlangd. De trainingen doen dat, jij doet dat en daarnaast doen wij dat. Crossfit Den Haag verlegt je grenzen en motiveert een gezonde(re) levensstijl na te streven. Ben jij er klaar voor? Kom bij ons langs voor een proefles en ervaar Crossfit.